Simon Renty

Aandelenanalist bij De Belegger

 

Simon Renty is econoom van opleiding en begon na een passage bij Generali Real Estate en BNP Paribas Fortis bij De Belegger. Daar is hij sinds 2018 actief als analist, met een focus op technologie en consumentenmarkten.

Titel voordrachtEen vleugje fundamentals

________________________________________________________
Wilfried Voorspoels

Technisch analist en auteur 
Wilfried Voorspoels is germanist van opleiding en heeft 30 jaar ervaring als belegger. Hij is onder meer auteur van de boeken ‘Eenvoudig en Efficiënt Beleggen – Klik voor Klik’ (2006), ‘De Dubbele Sleutel tot Succes op de Beurs’ (2012) en ‘Beleggen voor (je) kinderen’ (2016). Hij is een getrouwe medewerker van VFB en een vaste waarde op de boekenstand van VFB op de VFB Happening.
Hij is ook de lesgever van de opleiding Technische Analyse in het kader van de VFB Beleggersacademie.

Titel voordrachtDuidelijke instapsignalen door "tragere" timeframes:  meer rust, beter rendement________________________________________________________

Paul Gins

Directeur van CompuGraphics en uitgever van beursgrafiek.be en TransStock


 

Paul Gins is Directeur van CompuGraphics en uitgever van beursgrafiek.be en TransStock. Hij heeft jarenlange ervaring in het domein van de technische analyse en ontwerp van indicatoren.

Titel voordracht: Dé speld in de hooiberg!

________________________________________________________


Kristoff De Turck

Mede-eigenaar ChartMill
ChartMill, , opgericht in 2008, staat voor financiële analyse en screeningsoftware voor de Amerikaanse, Europese en Canadese markt. Het is één van de weinige tools die toelaat om technische en fundamentele filters zeer gedetailleerd te combineren.

Titel voordracht: Het Belang van volume bij koersbewegingen

"Volume behoort misschien niet tot de top van populaire technische indicatoren, toch is het een van de meest bruikbare meetinstrumenten voor traders. Het bevestigt bestaande trends maar kan evengoed dienen als vroeg waarschuwingssignaal wanneer een trend op zijn einde loopt of een nieuwe trend in de steigers staat. In deze voorstelling bekijken we verschillende koers scenario's en hoe het volume ons daarbij waardevolle inzichten geeft die ons zullen helpen bij het nemen van koop- of verkoopbeslissingen." ________________________________________________________


Geert Van Herck

Chief Strategist bij Keytrade Bank


 

Geert Van Herck begon zijn carrière als economist bij de toenmalige Antwerpse spaarbank Anhyp. Na de fusie van Anhyp met Ippa Bank tot AXA Bank België werd hij belast met de analyse van de financiële markten ten behoeve van het directiecomité van de bank. Na zijn vertrek bij AXA Bank België ging Geert Van Herck aan de slag als financieel analist bij De Belegger. In die functie analyseerde hij bedrijven uit de staal-, mijnbouw-, bouw-, olie- en nutssector. Na een jaar op de economische studiedienst van werkgeversfederatie Agoria pakte Geert de draad van de financiële analyse weer op bij de Brusselse beursvennootschap Leleux Associated Brokers. Sinds november 2015 is Geert Van Herck chief strategist bij Keytrade Bank en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de beleggingspolitiek van Keyprivate (online discretionair vermogensbeheer met trackers). Geert Van Herck behaalde een master in handels-, diplomatieke en financiële wetenschappen aan de EHSAL en het diploma van financieel analist (ABAF).

 Titel voordracht: Een relatieve momentumstrategie voor de BEL20 : hoe de sterkste en zwakste aandelen uit onze nationale sterindex filteren.


________________________________________________________


Nico PR Bakker

Technische analyse coachNico Bakker is technische analyse coach voor actieve doe-het-zelf beleggers met sterke belangstelling voor dynamisch beleggen met technische analyse. Hij heeft hiertoe een eigen methodiek ontwikkeld, het Dashboard Beleggen, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoe het is gesteld met trend en sentiment op de diverse speelvelden met bijbehorende coaching overwegingen. Hiertoe plaatst hij dagelijks vele commentaren en publicaties, coaching video’s, columns en charts. Daarnaast verzorgt hij regelmatig webinars voor de beginnende en gevorderde TA belegger en mag hij op diverse beleggersevenementen in masterclasses optreden.

Ook onderhoudt hij een TA coaching rubriek waarin kennisoverdracht centraal staat inzake technische analyse items met als aanvulling Behavioral Finance onderwerpen, ofwel de mentale valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een belangrijke rol spelen.
Dit alles doet hij als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets met als aandachtsveld de inzetbaarheid van Turbo’s  en het Rendement Certificaat als beleggingsproducten voor de actieve belegger.

Titel voordracht: Grafiek lezen met Nico PR Bakker

Het visualiseren van marktgedrag om in te kunnen schatten wat normaal gesproken de volgende stap van de markt zal zijn. Je zou het ook landschapsherkenning van de diverse speelvelden kunnen noemen.
Hij zal op een eenvoudige wijze laten zien hoe je een grafiek kunt duiden om tot een koersscenario te kunnen komen.
Hij zal dit doen aan de hand van de candlestick chart met enkele chartindicatoren toegevoegd.
Hij zal op deze wijze een aantal vragen beantwoorden die te maken hebben met trend- en sentiment analyse.
Voorbeeld: Wanneer is er sprake van een stijgende trendfase?
Hoe herken je een trendomkeer?
Hoe benoem je de diverse koersbewegingen?
Welke koerspatronen zijn van belang?
Hoe herken je spanning en ontspanning?
Hoe bepaal je steun en weerstand, de routepaaltjes op het veld.
Welke lijnen zijn van belang?
Hoe herken je de diverse scenario’s etc. etc.

Hij neemt de deelnemers mee op reis door grafiekenland zoals hij dat zelf ook doet in zijn dagelijkse TA praktijk.
Na afloop zullen de deelnemers veel beter begrijpen en ook zien welke informatie een grafiek herbergt om op basis daarvan betere beleggingsbeslissingen te kunnen nemen.


________________________________________________________


Marc Brems

Technisch Analist Beurssignaal/De Belegger
Marc Brems is analist bij De Belegger en  Beurssignaal en vooral expert op het vlak van technische analyse.

Titel voordracht: Technische koopsignalen in de huidige beurstrend

________________________________________________________