Umicore staat in de top 10 van de 100 duurzaamste ondernemingen

Umicore is als 7de gerangschikt in de top 100 van de duurzaamste ondernemingen ter wereld voor 2019. De top 100 is een initiatief van Corporate Knights, een onderzoeksbureau dat zich op duurzaamheidsratings toelegt. Umicore is ook uitgeroepen tot de wereldwijde nummer 1 van ondernemingen die metalen produceren of transformeren en heeft daarmee als enige de top 10 van de Global 100 in 2019 heeft gehaald.

De vijftiende editie van de Global 100 analyseert 7.500 ondernemingen. Het klassement bestaat uit bedrijven uit 21 landen en alle economische sectoren, met een gezamenlijke jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar.

Dit is de 6de keer dat Umicore in de index opgenomen is en de 5de keer dat het in de top 10 staat.

De rangschikking gebruikt schone inkomsten als maatstaf. Dit is het percentage dat afkomstig is van producten of diensten met ecologische of duidelijk gedefinieerde sociale voordelen.

Marc Grynberg, CEO van Umicore verklaart: “Ik ben zeer verheugd dat Umicore eens te meer erkend wordt als een van de duurzaamste ondernemingen ter wereld. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze strategie en ons bedrijfsmodel. Met onze baanbrekende technologische innovatie en onze substantiële investeringen bewijzen wij consistent ons engagement voor schone mobiliteit en recyclage."