Studenten kaarten financiële geletterdheid bij kinderen aan

Jongeren willen steeds meer over geld weten, hoe ze geld kunnen verdienen, waarin ze kunnen investeren en hoe ze best kunnen sparen. Helaas zit de financiële geletterdheid in onze samenleving in een dalende lijn. Daarom hebben wij voor ons project in het kader van de opleiding Advanced Business Management aan de Hogeschool UCLL een kaartspel ontwikkeld om kinderen financiële kennis op een speelse manier bij te brengen.

"We hopen bij te dragen aan een financieel gezonde toekomst voor de volgende generatie. "

-

Uit een onderzoek van Open University Netherlands blijkt namelijk dat een lage financiële geletterdheid een groot effect heeft op het welzijn van de mens dat ook op latere leeftijd blijft doorspelen. Zo zullen mensen met lagere financiële geletterdheid gemiddeld minder verdienen, minder kunnen sparen en een lager algemeen welzijn ervaren.

Als team zijn wij ervan overtuigd dat de beste manier om kinderen kennis bij te brengen buiten de schooluren, op een speelse wijze is. Ons interactief kaartspel is zo ontworpen dat er telkens weer een uitdaging is bij het spelen. Het idee is kinderen zo op een speelse en leuke manier de waarde van geld en het belang van budgettering bij te brengen en ze te leren hoe ze hun financiën kunnen beheren.

 

Het doel van het spel is om de andere spelers blut te krijgen door middel van tactisch spelen en natuurlijk een beetje geluk. Het spel is ontworpen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar, duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten en is geschikt voor gezinnen en scholen.

Met dit kaartspel willen we kinderen een financieel gezonde toekomst bieden en ze meer weerbaar maken voor allerlei financiële valkuilen. Uiteraard hebben we dit spel niet alleen ontwikkeld. We hebben het geluk gehad om samen te werken met een heel team aan professoren, economen en pedagogische experts. Zij hebben ervoor gezorgd dat alle info correct is en op de juiste manier bij het kind komt.

Met de lancering van Finance Frenzy hopen we de financiële kennis van kinderen in België te vergroten en bij te dragen aan een financieel gezonde toekomst voor de volgende generatie.

Het spel is verkrijgbaar op de website www.financefrenzy.be