Moe maar voldaan

Wat een dag was de Happening weer! Zoveel mensen, sprekers, bedrijven en vrienden. Mijn excuses dat ik niet de gelegenheid had om elks van jullie de hand te schudden, maar bij deze een welgemeende dank je wel voor jullie blijvende steun en enthousiasme. Vandaag, de dag erna, is het even stil op kantoor, onze stem is wat schor, de voetjes doen pijn en het is tijd om even in de zon te gaan nagenieten.

 

Zoveel informatie moet ook even bezinken. Moet ik mijn asset allocatie bijstellen, welke tips zijn geschikt voor mijn portfolio en biedt een ander platform betere informatie? Heeft onze economie toekomst en hoe moet het land hervormen om de uitdagingen aan te kunnen? Ben je gaan luisteren naar de uiteenzetting over duurzaamheid? Dat is is niet louter voor groene jongens maar voor iedereen die nadenkt over de volgende generaties. Naar de obligatie-etf’s of liever de vastgoedpoot? VFB kan niet het ene juiste antwoord voor jou bieden, wel helpen we je om de juiste vragen te stellen en in de context te plaatsen

"Een welgemeende dank je wel voor jullie blijvende steun en enthousiasme. "

-

Vorige maand sprak ik mijn hoop uit dat VFB een breedgedragen stroming zou zijn om meer waardering voor het maatschappelijk belang van beleggen te genereren. Soms is de informele babbel voor en na belangrijker dan wat er in een presentatie wordt gezegd of leveren toevallige introducties de grootste return op. Ook in dat opzicht was het een topeditie. Ja, dit is een langetermijnproject – zoals investeren dat zo vaak is – en het werk is nooit af, maar de Happening is een hefboom voor onze ambities.

 

Zeker in dit verkiezingsjaar is het belangrijk onze zorgen en belangen op tafel te leggen. Wel, de tafel lag vol! VFB blijft op dezelfde nagel kloppen met deze en eerdere keynotes om te verzekeren dat onze bekommernissen ook top of mind blijven. Om hopelijk een tegengewicht te bieden voor het populisme dat beleidsmatig overheerst. Door cijfers te presenteren, want iedereen mag dan wel recht hebben op een eigen mening, men heeft geen recht op eigen feiten.

"VFB blijft op dezelfde nagel kloppen opdat onze bekommernissen top of mind blijven. "

-

Ondanks de soms sombere toekomstvisie brengt de Happening investeren op een fantastisch positieve manier in beeld. Gebruik deze ‘buzz’ om erover te praten met nog meer mensen, zeker ook degene die beweren geen tijd /geld /interesse te hebben. Deel of like de berichten op social media, ‘vergeet’ binnenkort dit magazine eens bij vrienden en nodig ze alvast uit voor de volgende Happening.


In dit nummer krijg je uitgebreid verslag van de gebeurtenissen dus lees alles nog eens na. Lees de vele boeken die gekocht werden. En voor de leden worden de opnames van het hoofdprogramma beschikbaar gesteld. Heb je opmerkingen, vragen of suggesties, dan mag je die altijd sturen, want de voorbereidingen voor de volgende editie starten al snel. Wie wil je horen, wat wil je zien: we doen ons best om er elke keer een feest van te maken. Samen met jullie, en daarom hoort naast die dankjewel ook een proficiat. Zonder jullie is het geen feest.