De onzekerheid van winst versus de zekerheid van verlies: volatiliteit & inflatie

Het is waar, niemand kan beloven dat je nooit een koersdaling zult meemaken op de beurs. En zeker op korte termijn kunnen schommelingen stress veroorzaken. Toch zijn beleggers beter gewapend om hun toekomst vorm te geven en het leven te leiden dat zij plannen.

Dat wil jij toch ook? Niet zomaar ronddobberen als een stuurloos bootje op de economische golven maar het roer ter hand nemen en bepalen in welke richting je wil. Eenmaal die richting bepaald is, kunnen de golven je niet meer zo makkelijk onder duwen. Niet dat het makkelijk is, en helaas leren we op school niet welke instrumenten we ter beschikking hebben om te sturen, maar je staat niet alleen. Mensen zoals jij en ik helpen elkaar door te praten, ervaringen te delen, samen te leren EN te doen.
De Vlaamse Federatie van Beleggers is er ook voor u. Met opleidingen voor wie nog nooit belegd heeft of voor wie zich wil bekwamen tot expert. Of je nu vastgoed, aandelen, ETF’s of Cryptomunten wil leren kennen, VFB helpt je de risico’s en kansen begrijpen. Met trefpunten om je vragen te bespreken, en clubs om nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Met bedrijfsbezoeken en lezingen om meer inzicht te krijgen. En met een drankje erbij omdat het ook gewoon leuk is.

Anderzijds hebben wij ook jouw hulp nodig: hoe meer beleggers we vertegenwoordigen, hoe meer impact we kunnen hebben op beleid en financiële dienstverleners. Met als doel de juiste omstandigheden creëren voor jullie om een rijk-gevuld leven te leden.

Uitzonderlijk aanbod Happening + lidmaatschap

Anderzijds hebben wij ook jouw hulp nodig: hoe meer beleggers we vertegenwoordigen, hoe meer impact we kunnen hebben op beleid en financiële dienstverleners. Met als doel de juiste omstandigheden creëren voor jullie om een rijk-gevuld leven te leden.
Lid worden van VFB kan al voor 5eur per maand (60Eur/jaar). Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website, registreer je gratis als gast en ontvang de nieuwsbrief plus een proef e-magazine. Of kom eens kennismaken: op zaterdag 23 april ontmoeten meer dan duizend beleggers elkaar op de VFB-Happening in Kinepolis Antwerpen. Een dag voor en door beleggers - jong en oud, starters en experts, links en rechts – waar je de CEO’s en CFO’s van beursgenoteerde bedrijven kan ontmoeten en workshops volgen over jouw financiële gezondheid. Ontdek waarom de zekerheid van het spaarboekje absurd is en wat inflatie voor jou betekent. Leer het verschil tussen speculeren en beleggen, tussen geluk en kunde.
Ook als geld je niet interesseert, dan praten we graag met jou over het leven, de toekomst en het Bruto Nationaal Geluk. Ons motto luidt niet voor niets “Iedereen kan beleggen!”