De kleine belegger reageert negatief op het overnamebod rond Sioen

Sihold nv, de holding van de familie Sioen, plant een bod op de aandelen van Sioen die het nog niet bezit. Dit tegen 23 euro p.a., 26% boven de koers voor de bekendmaking. Voor de één opportunistisch en te laag, voor de ander correct. We gingen te rade bij onze leden en vroegen wat zij vinden van de geboden prijs en of zij al dan niet op het bod zullen ingaan.

De resultaten van de poll zijn duidelijk.

We vroegen in deze online poll hoe de beleggers in het algemeen stonden tegenover het overnamebod op Sioen. Vonden ze de geboden prijs van 23 euro per aandeel aanvaardbaar of te laag?

De resultaten liegen er niet om. Bijna 80% van de respondenten vonden het bod te laag en slechts 17% vond het aanvaardbaar. Dit lijkt ons een mager resultaat.

We kregen in de peiling 319 verschillende antwoorden waarvan er 230 (52,4% + 19,7%) beweren aandelen Sioen te hebben. 167 gaan niet in op het bod. Hier kunnen we uit afleiden dat 72,6% van degenen die aandelen bezitten, aangeven niet te zullen ingaan op een bod van 23 euro.

Mochten de beleggers de daad bij het woord voeren en niet ingaan op het bod en de aandelen bijhouden, dan zou het bod op Sioen niet aan de noodzakelijke 95% van de aandelen geraken. Onder dat percentage kan Sihold geen uitrookbod lanceren die de kleine aandeelhouders verplicht om te verkopen aan 23 euro. In dat geval blijft het aandeel Sioen dus beursgenoteerd maar valt het ook mogelijk terug tot een stuk onder de 23 euro.

We volgen dit verder op voor u.