Crowdfunding fintech Bankshopper groot succes

Bankshopper is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende fintech die het vergelijken van financiële producten overzichtelijk en transparant maakt. Inmiddels heeft het platform al meer dan 13,4 miljoen vergelijkingen verwerkt en hebben zich al meer dan 324.000 abonnees ingeschreven. Om de sterke groei te kunnen financieren, is het platform een crowdfunding gestart die inmiddels al is overtekend.

Op Bankshopper kunnen bezoekers financiële producten vergelijken, op basis van persoonlijke voorkeur en situatie. Denk hierbij aan hypotheken, spaar-en beleggingsrekeningen, kredietkaarten, persoonlijke leningen. Het platform kent met name de afgelopen 18 maanden een zeer sterke groei in abonnees.

""Het is onze missie om financiële producten transparant en vergelijkbaar te maken." "

- Mark Oddens, Bankshopper

Maar de gebroeders Oddens van Bankshopper zullen hun diensten uitbreiden. Met hun ruime kennis en ervaring in het opbouwen van snelgroeiende internetbedrijven, zullen zij binnenkort een belangrijke functionaliteit toevoegen aan het platform die de Belgische financiële wereld verder ontwricht.

Zo zal men via kunstmatige intelligentie ervoor zorgdragen dat de consument het beste product met de beste voorwaarden voorgeschoteld krijgt. Over de exacte techniek die hierachter zit, willen de broers Oddens nog niet veel kwijt.

Coronacrisis versnelt groei Bankshopper

Bankshopper heeft een formule in handen die ook aanslaat in coronatijden, zo blijkt ook uit het interview dat De Tijd onlangs met Bankshopper had.

""De coronacrisis zorgt dat banken zich versneld aanpassen naar het digitale model. Het is de consument die dit afdwingt, bij de banken, niet omgekeerd. Wat er nu gebeurt, zorgt voor een grote inhaalbeweging in de digitalisering van financiële producten. Dit komt het verdienmodel van Bankshopper ten goede." "

- Neil Oddens, Bankshopper

De Belgische financiële vergelijkingssite heeft onlangs haar doelkapitaal bereikt middels een crowdfundingactie. Beleggers kunnen instappen via de fiscaal vriendelijke Winwinlening inclusief 40% overheidswaarborg en een nettorente van 3,72%. Het FSMA-gecertificeerde crowdlendingplatform WinWinner faciliteert de kapitaalronde.

Benieuwd naar het rendement? Doe hier een gratis simulatie en ontvang een brochure.

Investeren is nog een aantal dagen mogelijk; op 14 februari sluit de deelnamemogelijkheid.