3 geldvragen aan Ben Granjé; ceo VFB

Is beleggen enkel weggelegd voor een eliteclubje?

“Hoegenaamd niet. Mits begeleiding kan iedereen beleggen: man, vrouw, jong of oud. Dat maakt beleggen net heel inclusief.“

Wat is een beleggersfederatie precies?

“Het is een netwerk voor en door beleggers die elkaar in twee richtingen met raad en daad bijstaan. De leden sti­muleren elkaar om betere be­leggers te worden en bouwen samen aan een sociaalecono­misch gezondere samenleving. Bovendien vertegenwoordigt de VFB de stem van de indivi­duele beleggers in het debat met de overheid, de regelge­ver, financiële dienstverleners en bedrijven.“

Houdt beleggen niet te veel risico in?

“Alles in het leven houdt risico in, de vraag is hoe je ermee omgaat. Investeren biedt de beste kans om uw financiële toekomst veilig te stellen. VFB biedt onafhankelijke en transparante informatie, opleidingen en een netwerk van gelijkgestemden als klankbord. Net door te beleggen kunnen mensen hun risico spreiden. En dus veilig aan hun toekomst bouwen.”

(Fokus Personal Finance dec. 2021)

Niet geschoten is altijd mis! Hoe zet jij je geld aan het werk?Het aantal beleggende Belgen is de voorbije 2 jaar fors toegenomen en dat is goed nieuws. Veel nieuwkomers doen dit op eigen houtje zonder enige begeleiding. Door gebrek aan financiële kennis maakt niet iedereen altijd de verstandigste keuzes. VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers, wil daar iets aan doen door de kennis en ervaring van haar leden te delen en iedereen te begeleiden tot goede beleggers. VFB geeft geen advies maar helpt je de juiste vragen te stellen om de antwoorden te vinden die bij jouw financiële toekomst passen. Niets doen betekent verlies maken. En iedereen kan leren beleggen, mits een beetje begeleiding. Bovendien draag je via jouw lidmaatschap bij tot een betere bescherming van individuele beleggers.

VFB vertegenwoordigt jouw belang naar de overheid en regelgever, opent deuren naar bedrijven en verzekert onafhankelijke, transparante informatie via de website en webinars, in het magazine en op congressen, trefpunten, bedrijfsbezoeken en in beleggingsclubs.
Ontvang gratis onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van activiteiten in uw buurt of online. Wordt één van onze Beste Beleggers en profiteer van de eindejaarsactie: je bent al lid voor een heel jaar vanaf 60 euro en bovendien krijg je nu gratis toegang tot de Week van de Tips (13-17 december): een voordeel twv 21 euro. Elke dag geven minstens 2 analisten hun selectie voor 2022, exclusief bij VFB.
Registreer nu en bekijk de tips wanneer het jou past. Ben je al lid, bezorg dit aanbod aan een kennis. 

Meer informatie op de website of via de QR-code.