maandag 18 januari 2021 - 18:30

Duurzaam beleggen

ONLINE

Gastspreker: Siem de Ruijter

Duurzaam Beleggen Academie Online - deze academie omvat:

  • E-learning via duurzaambeleggen.academie . Wordt opengesteld binnen de week na uw inschrijving. Je kan deze zo vaak bekijken als je wil.
  • Na de E-learning kunnen deelnemers vragen stellen via info@duurzaambeleggen.academy
  • Van zodra geslaagd voor (online)test, krijg je een certificaat
  • Live sessie op 18 januari om 18u30

Velen onder ons zijn begaan met de klimaatopwarming en het milieu in het algemeen. Ook VFB.

De belangrijkste boodschap die lesgever Siem de Ruijter wil brengen, is dat het rendement van een duurzame belegger niet minder moet zijn. Beleggers moeten zich eerder zorgen maken als een bedrijf niet met duurzaamheid bezig is.

Voor hem is een duurzame belegger iemand die financieel rendement nog altijd belangrijk vindt, maar die ook wil dat er met zijn geld iets goed gebeurt voor mens, maatschappij en milieu. Die twee zijn best te verzoenen.

Beleggers tonen trouwens steeds meer interesse in duurzaam sparen en beleggen. Daarom richtte de UCLL het voorbije jaar de ‘Duurzaam Beleggen Academy’. (www.duurzaambeleggen.academy), een e-learning platform over duurzaam sparen en beleggen. VFB brouwt een verlengstuk aan deze opleiding met een online sessie. De vraag om duurzaam te gaan beleggen groeit en VFB wil samen met Siem de Ruijter daarvoor de tools aanreiken. Hij start met wat duurzaam beleggen is en probeert wat misverstanden de wereld uit te helpen, zoals dat duurzaamheid ten koste gaat van rendement. Daarna staat hij stil bij de verschillende strategieën. Die moet je goed begrijpen, want anders kan je de verschillende producten niet doorgronden. En dan wil hij voor VFB nog een stapje verder gaan. Beleggers zullen vragen kunnen stellen, bijvoorbeeld hoe je kan te weten komen of pakweg Umicore nu een duurzaam bedrijf is of niet.

Siem de Ruijter is docent aan de hogeschool UC Leuven-Limburg en gespecialiseerd in duurzaam beleggen. Hij is onder meer oprichter van de Duurzaam beleggen Academy en co-auteur van het boek ‘Ethisch beleggen is voor iedereen’. Voor VFB geeft hij op maandag 18 januari 2021 in het kader van de VFB-Beleggersacademie een online opleiding over hoe u duurzaam kan beleggen. 

Prijs : 60 eur voor leden, 150 eur voor niet leden (incl .1 jaar lidmaatschap met ontvangst magazine VFB)

Inschrijven

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven.

Bekijk het vorige beleggersacademie