Marktindicator: Verkoopsignaal (Etienne Verhelle)

In bijlage de stand van de Marktindicator op basis van de verwerkte Wall Street gegevens van gisterenavond 25 februari.
De lang verwachte correctie is er eindelijk gekomen, het feest kon niet blijven duren. Zie reeds de artikelhoofdtitels in de VFB magazines van december pag. 69, februari pag. 69, en in het maart nummer pag. 71.
Onder meer door de omvang en de snelheid op de 2de correctiedag van gisteren 25 februari, werd de marktindicator versneld in het rood geduwd, dus vandaag 'uit' de markt.
Van de 3000 drukst verhandelde aandelen op de VS beurs, sloten er gisteren 25 februari maar liefst 95% lager dan hun openingskoers, wat als signaal niet zonder betekenis is.
De S&P500 equal weight index (RSP ETF) is al meteen op zijn 200-DMA (200-daags voortschrijdend gemiddelde) beland, met een RSI van nog slechts 26,5.
De Russell 2000 (small cap index) zit reeds onder zijn 200-DMA. Het gaat bijzonder snel deze keer.
Van de 5 grootste indexkleppers (FAANG-aandelen) bezitten Amazon en Netflix momenteel nog een behoorlijke technische sterkte.
De laag gewaardeerde MSCI China index (en ETF), zie fiche op pag. D-15 van het maart nummer, oogt momenteel technisch het minst zwak, en dit onder meer door toediening van het juiste vaccin zijnde steunmaatregelen van de centrale bank. Voor koopjesjagers is deze index op te volgen.