Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'

 

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 800 euro bruto dividendinkomsten (dividenden inkomstenjaar 2019 die dit jaar werden/worden uitgekeerd, volgend jaar 2020 aan te geven).


JONGSTE UPDATE: 30/09/2019
Direct naar de voorbeeldportefeuile

Op zaterdag 7 december vind de VFB-Fundamentele Analysedag plaats te Leuven. Het programma is nog in 'volle opbouw' maar het staat nu al vast dat Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, de aftrap zal geven met zijn macro-economische vooruitzichten voor 2020. Verder zijn onder meer Eric Bosman en Gert De Mesure van de partij. Eric Bosman zet de sector van de 'Utilities' in de kijker en Gert De Mesure pikt de beste internationale GVV's er uit. Geert Campaert van Dierickx Leys Private Bank stelt dat dividendaandelen opportuniteiten bieden maar dat er ook valkuilen zijn. Hans Heytens van Merit Capital brengt een selectie Benelux Small Caps. Tot slot verwachten we ook Pascal Paepen achter het spreekgestoelte. 

Voorlopig programma 
Meer info en inschrijvingen

 


Bekijk alle video'van de Dag van de Tips

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Dossier
  • Dossier 'Juridische procedure VFB-effectentaks'

  • De taks op de effectenrekening is ongrondwettelijk omdat hij is gebaseerd op discriminerende criteria. De taks werd dan ook vernietigd door het Grondwettelijk Hof.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: MIFID II

  • Impact MIFID II op aandelenresearch.
  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender