Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'

 

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten (dividenden inkomstenjaar 2018, aanslagjaar 2019).
Voor het nieuwe inkomstenjaar 2019 (dividenden die dit jaar worden uitgekeerd) wordt het bedrag verhoogd tot 800 euro.
JONGSTE UPDATE: 31/01/2019
Direct naar de voorbeeldportefeuile

 

     

 

 


De VFB-Happening, het grootste en belangrijkste beleggingscongres van het jaar, gaat dit jaar door op 30 maart en wel in Kinepolis te Antwerpen. Staan op het programma: Veronique Goossens, Euronext, Ter Beke, Total, Texaf, Galapagos, Ackermans & van Haaren, Miko, Vastned Retail, EVS, Solvay, VGP en Koen De Leus. Speciaal voor de studenten: Studeren en beleggen; vroeg begonnen is gewonnen. 8 workshops en gelegenheid om standen te bezoeken. 
 
Programma
Workshops
Inschrijvingsmodaliteiten
INSCHRIJVEN (leden)
Gecombineerd aanbod (Lid worden + Happening)

Aanwezigen zullen op de VFB-Happening, een beetje in primeur, het eerste boek van Jan Longeval kunnen aankopen: God dobbelt niet op de beurs; Beter beleggen voor een beter leven.

Bij het binnen komen, krijgt u een waardebon van 5 euro. Tegen afgifte van deze bon op de stand van VFB, zal u het boek kunnen aankopen tegen 23,5 euro i.p.v. 28,5 euro. Jan Longeval zal trouwens aanwezig zijn om het boek te signeren tijdens de pauzes. Een reden te meer om naar de Happening te komen!

 

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Dossier
  • Interview Tiberghien advocaten: De taks op effectenrekeningen: 'Niet zorgvuldig, niet redelijk, slecht gemotiveerd, niet rechtvaardig en discriminerend.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: Mifid II

  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender