Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?


Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Wat is het verschil tussen cash geld, obligaties en aandelen? En waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan en waar vind je interessante informatie over aandelen? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'.

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten die vanaf volgend aangiftejaar zal ingaan.
JONGSTE UPDATE: 31/08/2018

     

 

  Dag van de Tips: zaterdag 29 september
ICC Gent

De Dag van de Tips, het tweede grootste jaarlijkse beleggingscongres van VFB, gaat dit jaar door in ICC te Gent en wel op zaterdag 29 september. Naast de bedrijfsvoordrachten van onder meer X-Fab, Befimmo, Animalcare en Engie in de prachtige aula, zijn er de korte presentaties van biotechbedrijven in het biotechpaviljoen. argenx, Biocartis, Bone Therapeutics, Oxurion (ThromboGenics), Mithra Women's Health en ASIT biotech zijn al zeker van de partij. Verder ook de workshops en natuurlijk geen Dag van de Tips zonder TIPS van beurshuizen en beleggingsbladen. 

Inschrijven

Nog geen lid? Maak gebruik van het gecombineerd aanbod   
(1 jaar lid van VFB en toegang tot congres)

Tijd voor Geldzaken
Programma
Biotechpresentaties
Inschrijvingsmodaliteiten
Workshops

 

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Dossier

  • VFB zal samen met een aantal van haar leden, een vernietigingsverzoek indienen bij het Grondwettelijk Hof.
  • Dossier : Ageas

  • 10 jaar na het Fortis-debacle kunnen de gedupeerde beleggers een deel(tje) van hun verliezen recupereren. Vrijdag 13 juli heeft het Gerechtshof te Amsterdam de Fortisschikking tussen Ageas, Stichting FORsettlement en de claimantenorganisaties bindend verklaard. 

  • Dossier: Mifid II

  • MiFID II verscherpt wetgeving rond beleggingsdiensten: 'Enkel informatie verstrekken volstaat niet' (MoneyTalk - Trends)

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender