dinsdag 27 oktober 2020 - 18:30

Beleggersacademie : Module 1: Het ABC voor Beleggers - E-learning

ONLINE
1 Dag
22 Uren
1 Minuten
43 Seconden

Nu inschrijven

Het ABC voor Beleggers - Online - deze academie begint met :

Sessie 1 op dinsdag 27 oktober 2020 om 18.30

Sessie 2 op dinsdag 10 november 2020 om 18.30

Module 1: Het ABC voor Beleggers Module 1 start vanzelfsprekend met de basisopleiding. In de gebruikelijke 2 sessies van elk zowat 3 uur, loodsen Jasper Vekeman en Danny Reweghs u door de wereld van beurs en beleggen. De eerste sessie gaat in op een aantal belangrijke vragen. Waarom moet ik beleggen? Hoe begin ik te beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het belang van spreiding? Wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie? En hoe werkt beleggen in de praktijk?

In sessie 2 ligt de focus meer op beleggen in aandelen en de basiskennis die echt wel vereist is als u wil beleggen in aandelen. Daarnaast worden ook enkele items aangereikt opdat u succesvol zou zijn op de beurs. Waaruit bestaat de opbrengst van een aandeel? Wat bepaalt de koersevolutie? Welke soorten aandelen zijn er? En welke aandelen kiest u best rekening houdend met de beurscyclus? Welke beleggingsstrategieën leiden tot succes? Met een aantal eenvoudige beursratio’s wordt meteen ook de overgang gemaakt naar Module 2, Fundamentele Analyse van aandelen.

Lesgevers:

Sessie 1: Jasper Vekeman is hoofdredacteur van de Gids voor de Beste Belegger en freelance journalist voor Trends. Voordien was hij journalist bij De Tijd en Trends. Hij volgt al jaren het reilen en zeilen in de financiële wereld en kijkt met een gezonde kritische blik naar de beurswereld.

Sessie 2: Danny Reweghs is sinds 2006 directeur strategie van MoneyTalk en Inside Beleggen van de mediagroep Roularta. Hij was meer dan 10 jaar (tot 2006) hoofdredacteur van Cash, de financiële bijlage bij Trends. Hij is vanaf de eerste dag in 1999 één van de beursgasten op KanaalZ. Verder is hij medeauteur van de boeken ‘De Beste beleggingen tot 2010’ en ‘Rendabel beleggen in moeilijke beurstijden’. Ruim een decennium was hij lid van de raad van bestuur van VFB. Hij is licentiaat in de economische wetenschappen aan de KU Leuven.

Prijs: leden: 90 euro; niet-leden 180 euro (inclusief lidmaatschap VFB)

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het volgende beleggersacademie