dinsdag 8 februari 2022 - 18:30

Het ABC voor Beleggers

Online

Gastspreker: Jasper Vekeman en Danny Reweghs

Interactieve live sessies

DINSDAG 8 EN 15 FEBRUARI 2022 | 18u30

Sessie 1: ‘Het ABC voor Beleggers – Beleggen voor beginners’ start vanzelfsprekend met de basisopleiding. In de gebruikelijke 2 sessies van elk zowat 3 uur, loodsen Jasper Vekeman en Danny Reweghs u door de wereld van beurs en beleggen.
De eerste sessie gaat in op een aantal belangrijke vragen. Waarom moet ik beleggen? Hoe begin ik te beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het belang van spreiding? Wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie? En hoe werkt beleggen in de praktijk?

Sessie 2: De focus ligt meer op beleggen in aandelen en de basiskennis die echt wel vereist is als u wil beleggen in aandelen. Daarnaast worden ook enkele items aangereikt opdat u succesvol zou zijn op de beurs. Waaruit bestaat de opbrengst van een aandeel? Wat bepaalt de koersevolutie? Welke soorten aandelen zijn er? En welke aandelen kiest u best rekening houdend met de beurscyclus? Welke beleggingsstrategieën leiden tot succes? Met een aantal eenvoudige beursratio’s wordt meteen ook de overgang gemaakt naar de opleiding ‘Fundamentele Analyse van aandelen’.

PRIJS : leden: 90 euro, niet-leden 180 euro (inclusief lidmaatschap VFB)

Sessies kunnen achteraf door deelnemers (her)bekeken worden via een opnamelink.

Bekijk het vorige beleggersacademie

01 dec

ETF's of trackers

  • Spreker: Stephan Desplancke en Tim Nijs...
  • Locatie: Online
  • Datum: 1 december 2021
  • Tijd: 19:30