woensdag 13 maart 2024 - 18:30

Fundamentele Analyse 2024

ONLINE

Gastspreker: Kurt Kegels

20 Dagen
23 Uren
26 Minuten
37 Seconden

Nu inschrijven

2 Interactieve online live sessies; 2 videoreeksen

  • Video-theorie: WOENSDAG 6 MAART EN DONDERDAG 14 MAART 2024
  • Online interactieve live sessies: WOENSDAG 13 EN 20 MAART 2024 | 18U30Sessie 1: via video ten laatste op woensdag 6 maart
Sessie 2: interactieve online live sessie op woensdag 13 maart om 18u30, aansluitend bij Sessie 1
Sessie 3: via video ten laatste op donderdag 14 maart
Sessie 4: interactieve online live sessie op woensdag 20 maart om 18u30, aansluitend bij Sessie 3

In deze opleiding legt Kurt Kegels ons eerst uit hoe we een jaarrekening moeten lezen. Met andere woorden hoe lees en interpreteer je een balans, een resultatenrekening en een kasstroomtabel. En vergeet natuurlijk ook de toelichting niet.

De analyse van de jaarrekening brengt ons meteen tot een aantal ratio’s die ons wat zeggen over de financiële gezondheid van een bedrijf. Evenwel nog belangrijker is de interpretatie en de evolutie van de cijfers uit de jaarrekening en de ratio’s die je op basis hiervan berekent.

Daarmee komt hij tot de beursratio’s en waarderingsmodellen waardoor we zicht trachten te krijgen op de werkelijke waarde van het bedrijf. Denken we maar aan de koers-winstverhouding, boekwaarde, ondernemingswaarde / bedrijfscashflow, de verdisconteerde cashflows … Telkens worden de voor- en nadelen uit de doeken gedaan.

Tenslotte analyseert Kurt verschillende types van aandelen. Inderdaad, de ene ratio kan voor een bepaald type aandeel een stuk belangrijker zijn dan de andere. Verder kom je nog te weten hoeveel belang je moet hechten aan de adviezen van professionele analisten.

Het handboek ‘De basis van de Balans’-Herwerkte editie (winkelprijs 38,5 euro) van lesgever/auteur Kurt Kegels is noodzakelijk voor het volgen van de cursus en is inbegrepen in de prijs
.


PRIJS :   leden: 135 euro, niet-leden 195 euro (inclusief online lidmaatschap VFB), inclusief handboek, wordt opgestuurd na inschrijving en betaling.

LESGEVER : Kurt Kegels

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het vorige beleggersacademie

20 feb

Cursus Expert In Beleggen

  • Spreker: meerdere sprekers
  • Locatie: Arteveldehogeschool - campus Kantienberg - Voetweg 66 - 9000 GENT
  • Datum: 20 februari 2024
  • Tijd: 19:00

Bekijk het volgende beleggersacademie