donderdag 11 maart 2021 - 18:30

Fundamentele Analyse

online

Gastspreker: Kurt Kegels

2 Dagen
7 Uren
39 Minuten
46 Seconden

Nu inschrijven

VIDEOCONFERENTIE : Beleggersacademie: MODULE INLEIDING FUNDAMENTELE ANALYSE- E-learning

ONLINE

 Lesgever: Kurt Kegels

 

Fundamentele Analyse - Online - deze academie begint met :

Sessie 1: via video vanaf donderdag 11 maart (ten laatste)

Sessie 2: live op donderdag 18 maart om 18u30, aansluitend bij Sessie 1.

Sessie 3: via video vanaf donderdag 25 maart (ten laatste)

Sessie 4: live op donderdag 1 april om 18u30, aansluitend bij Sessie 3

Deze opleiding, gegeven door Kurt Kegels, focust op ‘Fundamentele Analyse’. Je krijgt tijdig de linken om deel te nemen aan de vooraf opgenomen sessies en de live sessies. Opnames zijn achteraf beschikbaar om de lessen te (her)bekijken.

Video met de uitleg:

In deze module legt Kurt Kegels, lector aan de Karel de Grote Hogeschool, ons eerst uit hoe we een jaarrekening moeten lezen. Met andere woorden hoe leest en interpreteert u een balans, een resultatenrekening en een kasstroomtabel. En vergeet natuurlijk ook de toelichting niet. De analyse van de jaarrekening brengt ons meteen tot een aantal ratio’s die ons wat zeggen over de financiële gezondheid van een bedrijf. Evenwel nog belangrijker is de interpretatie en de evolutie van de cijfers uit de jaarrekening en de ratio’s die u op basis hiervan berekent.

Daarmee komt hij tot de beursratio’s en waarderingsmodellen waardoor we zicht trachten te krijgen op de werkelijke waarde van het bedrijf. Denken we maar aan de koers-winstverhouding, boekwaarde, ondernemingswaarde / bedrijfscashflow, de verdisconteerde cashflows ... Telkens worden de voor- en nadelen uit de doeken gedaan.

Tenslotte analyseert Kurt verschillende types van aandelen. Inderdaad, de ene ratio kan voor een bepaald type aandeel een stuk belangrijker zijn dan de andere. Verder komt u nog te weten hoeveel belang u moet hechten aan de adviezen van professionele analisten.

LesgeverKurt Kegels Kurt is licentiaat TEW, met een bijkomende opleiding in Fiscale wetenschappen. Hij startte zijn loopbaan bij KBC, initieel in de marktenzaal en nadien als aandelenanalist bij KBC Securities. Kurt was evenwel gebeten door de microbe van het lesgeven. Hij doceert sinds een tiental jaren ‘Aandelenanalyse’ in de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en ‘Bank en beurs’ in het volwassenenonderwijs. Hij is in dat kader ook co-auteur van het boek ‘Bank en beurs binnenstebuiten’. Daarnaast was Kurt o.m. actief als freelance redacteur voor De Morgen en verzorgt hij diverse opleidingen voor ondernemingen.

135 euro voor leden inclusief handboek ‘De basis van de balans – Hoe cijfers tonen hoe gezond een onderneming is. (Handboek is noodzakelijk voor volgen cursus; normale prijs handboek: 35 euro. Je geniet aldus een korting van 10 euro). Auteur: Kurt Kegels.

225 euro voor niet-leden (inclusief 1 jaar lidmaatschap VFB en handboek)

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het volgende beleggersacademie