donderdag 10 oktober 2024 - 19:00
VFB Soirées 2024
VFB Soirées 2024
Neem gratis deel aan de VFB Soirées 2024
Ook dit jaar organiseert VFB een reeks gratis live webinars met uitgebreide Q&A sessie.
Inschrijven is wel verplicht om de Zoom link te kunnen ontvangen.
Naast de traditionele bedrijfswebinars hebben we nu ook een aantal live panel-webinars rond een specifiek thema zoals bv. voeding, bouw, winkelvastgoed op het programma staan.
Wanneer je inschrijft voor de VFB Soirées krijg je automatisch een Zoom uitnodiging voor elke avond. Indien je niet alle avonden wenst te volgen, kan je deze Zoom uitnodigingen gewoon negeren.
Wil je echt uitgeschreven worden stuur dan even een mail naar info@vfb.be
VFB Soirée - 10 oktober 2024
Thema Voeding met Fevia & Biotalys, Greenyard en What's Cooking?
Analist: Fernand De Boer, Degroof Petercam zal de Q&A begeleiden
Fevia, de federatie van de Belgische voedingsbedrijven, vertegenwoordigt 27 sectoren en meer dan 750 lid-bedrijven, die samen instaan voor bijna 90% van de tewerkstelling en omzet van de Belgische voedingsbedrijven. Het is onze missie om, in overleg met alle stakeholders, de Belgische voedingsbedrijven te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van duurzame waarde. De voedingsindustrie is de koploper binnen de Belgische industrie, goed voor bijna 98.000 jobs en een omzet van 61 miljard euro, waarvan 30 miljard uit export. Als stem van die Belgische voedingsbedrijven vertegenwoordigen we meer dan 4.000 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België.
Nadia Lapage, general director
Nadia Lapage is bio-ingenieur in milieutechnologie
Na een eerste werkervaring in de chemische industrie als milieucoördinator, kwam Nadia al snel terecht in de federatiewereld. Eerst als milieuadviseur bij de federatie van de suikerindustrie en later bij de federatie van de voedingsindustrie, Fevia. In 2007 kreeg ze de leiding over twee subfederaties van de voedingsindustrie - de Federatie van Waters en Frisdranken (VIWF/FIEB) en de Federatie van Vruchtensappen en Nectars (AJUNEC) - waar ze zich volledig inzette om de belangen van beide sectoren te verdedigen. In 2013 keerde Nadia terug naar Fevia om het toen nog jonge promotiemerk voor de Belgische voedingsindustrie “Food.be - Small country. Great food.” op de kaart te zetten om de export van de Vlaamse voedingsbedrijven te stimuleren.
Tot slot werd ze in 2015 secretaris-generaal van Fevia Vlaanderen, de overkoepelende beroepsvereniging van de Vlaamse voedingsindustrie. In die hoedanigheid vertegenwoordigt ze bedrijven en sectororganisaties die actief zijn in de productie en verwerking van voeding en dranken in Vlaanderen. De vereniging telt ± 450 aangesloten bedrijven, waaronder zowel grote bedrijven als KMO's. Nadia Lapage verdedigt de belangen van de voedings- en drankenindustrie en treedt op als gesprekspartner voor politieke en socio-economische instellingen, in economische en milieuaangelegenheden, arbeidsverhoudingen & arbeidsmarkt, voedselveiligheid & voedingsbeleid en internationaal ondernemen...
Biotalys is een landbouwtechnologiebedrijf dat zich richt op het opnieuw uitvinden van voedselbescherming met op eiwitten gebaseerde biocontroleoplossingen voor een duurzamere en veiligere voedselvoorziening in de hele waardeketen, van bodem tot bord.
Toon Musschoots, Head of Investor Relations and Communications
Toon Musschoot begon bij Biotalys in 2021 om de beursintroductie van het bedrijf op Euronext Brussel voor te bereiden. Sinds de beursgang leidt hij de investor relations- en communicatieactiviteiten bij het bedrijf. Daarvoor werkte hij als hoofd corporate affairs bij Syngenta Benelux na de overname van Devgen, waar hij deel uitmaakte van het management.
Toon begon zijn carrière in 1999 als advocaat bij Allen & Overy waarvoor hij zowel in Brussel als Londen werkte. Vervolgens vervulde hij verschillende functies bij de overheid, onder meer als adjunct-kabinetschef van de Belgische minister van Justitie, voordat hij de overstap maakte naar de privésector. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Gent en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School.
Greenyard is een wereldwijde marktleider op het gebied van verse, diepgevroren en verwerkte groenten en fruit, bloemen en planten. Het bedrijf mag Europa's toonaangevende retailers tot zijn klantenkring rekenen. Ze leveren efficiënte en duurzame oplossingen aan klanten en leveranciers met de allerbeste producten, toonaangevende innovaties, operationele uitmuntendheid en uitstekende service.
Francis Kint, CEO
Francis Kint studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de Universiteit Gent, voltooide het PUB-programma aan de Vlerick Business School en behaalde een MBA aan INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk. Zijn carrière begon in consulting bij Accenture. Daarna werkte hij zijn hele carrière in zowel de consumentenproductenindustrie (voor Sara Lee in Frankrijk en Fiskars) als de agrovoedingsindustrie. Bij Chiquita bekleedde Francis de functie van Vice-President voor Noord- en Oost-Europa, waarna hij zijn carrière voortzette bij UNIVEG (nu het Greenyard Fresh Segment). Hier bekleedde hij verschillende functies, waaronder Managing Director voor Duitsland en hoofd van de Fruit & Vegetables divisie. In 2013 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Vanaf 2015 vervulde hij CEO-rollen bij de Vion Food Group in Nederland (2015-2018) en later bij Ter Beke (nu What's Cooking?) (2018-2021).
In juni 2021 keerde hij terug naar Greenyard om de diepvriesdivisie te leiden als Managing Director. In december 2023 werd hij benoemd tot CEO van Greenyard, met ingang van 1 januari 2024.
What's Cooking? is een Europese voedingsgroep gepassioneerd door kwaliteit en innovatie. In hun 11 locaties in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk maken zij verse kant-en-klaarmaaltijden en hartige snacks. Met hun producten verwennen ze de inwoners van maar liefst 37 landen. Daarnaast hebben ze 15 commerciële en productiesites en zijn ze een trots team van meer dan 2.500 enthousiaste medewerkers. Dankzij hen draaiden ze in 2023 een omzet van 832 miljoen euro.
Yves Regniers, CFO
Yves Regniers studeerde rechten aan de Universiteit Gent en behaalde een MBA aan de Warwick Business School. Na een periode bij PwC werkte hij dertien jaar bij wat nu WestRock is. Daar had hij verschillende financiële functies in België en het buitenland. Begin 2017 kwam hij aan boord bij What’s Cooking Group NV. Yves is sinds januari 2019 lid van het executief comité en werd in maart 2020 benoemd tot CFO van de groep. Sinds 2023 is hij eveneens verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen What’s Cooking?