Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'

 

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten (dividenden inkomstenjaar 2018, aanslagjaar 2019).
Voor het nieuwe inkomstenjaar 2019 (dividenden die dit jaar worden uitgekeerd) wordt het bedrag verhoogd tot 800 euro.
JONGSTE UPDATE: 31/01/2019
Direct naar de voorbeeldportefeuile

 

     

 

 

 

NOTEER IN UW AGENDA:


Op zaterdag 23 februari gaat in de Hogeschool Gent de Technische Analysedag door. De 15de en dus een beetje een feesteditie.
Voor deze editie enkele nieuwe namen. Onder meer de Nederlanders Royce Tostrams en André Brouwers hebben toegezegd. En Ook Edward Loef zal weer van de partij zijn. Verder op de affiche: Paul Gins, Wilfried Voorspoels, Maarten Redant, Marc Brems, Dirk Vandycke, Dirk Arens en VFB-lid Peter Moulaert. Gert Bakelants (De Belegger) zorgt voor de macro-economische vooruitzichten.

Programma
Tekst Magazine Beste Belegger
Wie zijn de sprekers?
INSCHRIJVEN

 

 

 Op deze gratis infosessies zullen we u informeren over wat een beleggingsclub is en hoe VFB kan helpen met de opstart en de begeleiding met ervaren VFB-coaches. De eerste reeks infosessies was een succes. Er komt ongetwijfeld een vervolg. Nog geen lid en geïnteresseerd, registreer u dan hier. U krijgt dan (gratis) de infoflashes van VFB via mail, inclusief meldingen van nieuwe data.   

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Nieuws
Dossier
  • Interview Tiberghien advocaten: De taks op effectenrekeningen: 'Niet zorgvuldig, niet redelijk, slecht gemotiveerd, niet rechtvaardig en discriminerend.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: Mifid II

  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender