Covid-19 veroorzaakt technisch gezien een heuse beurscrisis ! (Wessel Aslander, WallStreetWeb)

Zou de AEX eenmaal onder 560 (dubbele steun én weerstand uit 2007) zakken, dan moest er op steun rond 500 en op de lange termijn stijgende steun uit 2009 (485) worden gelet. Inmiddels zijn die allemaal ruimschoots gesneuveld en dat is technisch gezien een slechte zaak want hierdoor is er lange termijn schade aangericht.

Een (technische) analyse van Wessel Aslander weet ik altijd te smaken, zeker als hij een prognose heeft van een mogelijke bodem….
Opgelet : niet alleen het onderste cirkeltje op de groene lijn, maar ook de rode lange termijn lijn is een mogelijke bodem…
De link naar het volledige artikel op zijn website : http://www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EFVppFZlFFciMKKRVF.shtml
(Yvan Strubbe; VFB Trefpuntverantwoordelijke Asse)

Niemand weet hoe de corona-besmettingen verder gaan maar het is een feit dat alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn veel te weinig zijn om de pandemie in te dammen; zoals ik heb voorspeld. En terwijl Rutte volhardt in zijn eigenwijsheid om b.v de scholen niet te sluiten, een gevaarlijke besmettingsbron omdat kinderen vaak niet ziek worden van besmetting en de bron dus onopgemerkt blijft,) wordt het alleen maar slechter. Aangezien corona en de beurs parallel bewegen, is de uiteindelijke invloed op de beurs ook niet (goed) te voorspellen. Maar 1 ding is zeker: pas als er bewijzen opduiken dat de verspreiding van dit coronavirus serieus ingedamd is (en dat duurt zeker tot 3 weken na het afkondigen van strenge maatregelen), lijken de beurzen te kunnen herstellen. Uit vorige analyses weet u nog wel dat de AEX op de bovenkant van de stijgende trend zou stuiten en daar in de buurt voor een flinke tegenreactie zou gaan zorgen; en dat gebeurde. Zou de AEX eenmaal onder 560 (dubbele steun én weerstand uit 2007) zakken, dan moest er op steun rond 500 en op de lange termijn stijgende steun uit 2009 (485) worden gelet. Inmiddels zijn die allemaal ruimschoots gesneuveld en dat is technisch gezien een slechte zaak want hierdoor is er lange termijn schade aangericht. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het ook niet direct had verwacht, maar dit heeft vooral te maken met de ongekende onderschatting van deze pandemie. Hierdoor worden veel te slappe maatregelen genomen, gaat de besmetting van het virus veel verder dan eigenlijk had gemoeten met meer doden en economische schade tot gevolg, en dat wordt nu verwerkt in de koersen. Trouwens, het verbaasde mij ook dat de beurzen pas zó laat in de gaten kregen dat er een pandemie op komst was en dat verklaart waarschijnlijk de heftigheid van de huidige negatieve reactie; doorschieten. Dat doen de indicatoren ook en beginnen naar crisisniveaus te gaan; dat is in ieder geval een signaal voor een aanstaande tijdelijke opleving. En misschien is die vrijdag al wel ontstaan toen de VS, wederom in de hoop op stimulering, meer noodmaatregelen van de Fed en geld van de ‘nationale noodsituatie’ fel opleefde met bijna 10% winst. Maar bedenk dat het allemaal tijdelijk is zolang corona de 1e viool speelt en de AEX zelfs nog terug kan testen tot de dalende groene steun 320 (toplijn van 2000 en 2007) !

Wessel Aslander