Beursintroductie Nyxoah

Nyxoah lanceert de voorgenomen beursgang op Euronext Brussel. Vanaf vandaag 9 september tot 21 september om 16u kan je intekenen op de beursintroductie. Nyxoah biedt maximaal 3.871.000 nieuwe aandelen aan waarvan het aantal kan worden verhoogd met maximaal 15% (de "Verhogingsoptie") en dit tegen een prijsvork van 14 à 17 euro per aandeel. Op basis van het midden van de prijsvork wil Nyxoah hiermee tussen de 60 en 79 miljoen euro ophalen. 

Nyxoah is eeneen gezondheidstechnologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en commercialisatie van innovatieve oplossingen en diensten voor de behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. 
De belangrijkste oplossing van Nyxoah is het Genio®-systeem, een CE-gemarkeerde, gebruikersgerichte, hypoglossale-zenuwstimulatietherapie van de volgende generatie voor OSAS, wereldwijd de meest voorkomende slaapgerelateerde ademhalingsstoornis die in verband wordt gebracht met een verhoogde sterftekans en comorbiditeit, waaronder hart- en vaatziekten, depressie en beroertes.
Na de succesvolle afronding van de BLAST OSA-studie bij patiënten met matige tot ernstige OSAS, kreeg het Genio®-systeem in maart 2019 zijn Europese CE-markering. Momenteel voert het bedrijf in Australië en Nieuw-Zeeland de BETTER SLEEP-studie uit voor uitbreiding van de therapie-indicatie, en een post-marketing EliSA-studie in Europa om de veiligheid en doeltreffendheid van het Genio®-systeem op de lange termijn te bevestigen. In juni 2020 heeft de FDA de aanvraag voor de Investigational Device Exemption (IDE) van Nyxoah goedgekeurd, waardoor het bedrijf kan beginnen met de cruciale DREAM-studie ter ondersteuning van de FDA-goedkeuring in de VS.

Kijk voor meer informatie (onder andere prospectus) op www.nyxoah.com.

Het volledige persbericht (Nyxoah lanceert voorgenomen beursgang op Euronext Brussel) vind je in bijlage. 
Lees ook het interview met ceo Olivier Taelman dat verscheen in het jongste nummer van het VFB-magazine 'Gids voor de Beste Belegger'. 

 

Nyxoah nodigt de VFB-leden ook uit op de webinar voor particuliere beleggers voor de voorgestelde IPO op 14 september 2020, 18.30 uur (Nederlands). Zie bijlage 'Uitnodiging Retail Roadshow'.