• VFB: Speculatietaks is een onding

  In de media is heel wat te doen over het voorstel van de werkgevers om een speculatietaks te heffen op iedere meerwaarde die een belegger realiseert binnen een te bepalen periode. Met minwaarden zou geen rekening worden gehouden. Hiermee willen de werkgevers tegemoet komen aan de eis van de vakbonden dat vermogenden méér moeten worden belast. Dit voorstel is voor VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers, onaanvaardbaar. Klik hier. Tevens artikel op Trends.be (klik hier) en een artikel van onze voorzitter Paul Huybrechts: Speculatietaks is onding; Les voor politici: wat is beleggen? Klik hier.

  Speculatietaks krijgt vorm: VFB vernam ondertussen (23/01) uit goede bron dat de meerwaardebelasting op verkoop van aandelen  door privépersonen, niet holdings, een feit wordt vanaf 1 maart of 1 juli. Tarieven : 33% voor minder dan 1 jaar, 25% van 1 tot 5 jaar en 16% voor meer dan 5 jaar. De particuliere belegger moet dus van de beurs weg. VFB kan niet geloven dat de N-VA, de OpenVLD en de CD&V dit kunnen aanvaarden.

  Column van onze voorzitter in Trends: En nu vergiftigen ze de bron. Klik hier.

 • VFB-Happening - FEDINVEST: zaterdag 25 april 2015

  Prik de datum nu alvast in uw agenda: zaterdag 25 april. Dan vindt immers de VFB-Happening plaats. Dit keer in GROOT-BIJGAARDEN, namelijk in het BRUSSELS KART EXPO, A. Gossetlaan 9 (Ring Brussel, E19/E40, wegens werkzaamheden steeds Afrit 11 nemen!). VFB organiseert dit jaar het congres in samenwerking met FEDINVEST, de franstalige evenknie van VFB.  Een schitterend programma, een vastgoed- en een biotechcorner, workshops en een massa standhouders! Op het programma onder meer AB InBev (Dhr. Jo Van Biesbroeck), Sofina (Dhr. Harold Boël), L'Oréal (An Verhulst-Santos) en nog veel meer...

  Voor Programma klik hier

  Voor Inschrijvingsmodaliteiten klik hier

  Om in te schrijven Klik hier.

Nieuws

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. Momenteel zitten we in de 'winterstop'. Dit om onaangename verplaatsingen te voorkomen. De Academie gaat terug van start in maart. U kan de geplande modules reeds raadplegen.

Lees verder