• VFB en FortisEffect ronden overleg af

  Met FortisEffect is gesproken over de Deelnemingsvoorwaarden, waar VFB een aantal bezwaren over had. Tijdens constructief overleg tussen VFB, Mr. Monard, Mr. De Gier en FortisEffect werden deze problemen weggewerkt en de nu voorliggende Deelnemingsovereenkomst van FortisEffect biedt de deelnemende Fortis-belegger voldoende bescherming. Gezien het tijdverloop van het overleg, heeft FortisEffect de periode tot wanneer u zich kunt aanmelden in overleg met VFB verlengd opengesteld tot 1 februari 2015. Ieder belegger moet nu zelf afwegen of de mogelijke baten opwegen tegen de kosten (jaarlijks lidmaatschap FortisEffect tegen EUR 39,- en verder 22,5% van het toegewezen schadebedrag, alle kosten inbegrepen). Deelnemen is verder de persoonlijke beslissing en de eigen verantwoordelijkheid van elke Fortis-belegger. De begeleidende rol van VFB houdt hier op.

  Bijlagen:

  - Tekst ‘VFB en FortisEffect ronden overleg af- Klik hier   - Overeenkomst FortisEffect met deelnemende Fortis beleggers - Klik hier

  - Opinie Monard-D’Hulst over arrest - Klik hier - VFB Visienota Ageas (VEROUDERD) - Klik hier -VFB- FortisEffect in de media - Klik hier

   

 • VFB-Happening - FEDINVEST: zaterdag 25 april 2015

  Het nieuwe jaar is nog maar pas ingezet, maar prik de datum nu alvast in uw agenda: zaterdag 25 april. Dan vindt immers de VFB-Happening plaats. Dit keer in GROOT-BIJGAARDEN, namelijk in het BRUSSELS KART EXPO, A. Gossetlaan 9 (Ring Brussel, E40, wegens werkzaamheden steeds Afrit 11 nemen!). VFB organiseert dit jaar het congres in samenwerking met FEDINVEST, de franstalige zuster van VFB.  We garanderen u nu al een schitterend programma met nog meer voordrachten en nog meer standen!

  U kan reeds inschrijven. Klik hier.

 • VFB: Speculatietaks is een onding

  In de media is heel wat te doen over het voorstel van de werkgevers om een speculatietaks te heffen op iedere meerwaarde die een belegger realiseert binnen een te bepalen periode. Met minwaarden zou geen rekening worden gehouden. Hiermee willen de werkgevers tegemoet komen aan de eis van de vakbonden dat vermogenden méér moeten worden belast. Dit voorstel is voor VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers, onaanvaardbaar. Klik hier. Tevens artikel op Trends.be (klik hier) en een artikel van onze voorzitter Paul Huybrechts: Speculatietaks is onding; Les voor politici: wat is beleggen? Klik hier.

  Speculatietaks krijgt vorm

  VFB vernam ondertussen (23/01) uit goede bron dat de meerwaardebelasting op verkoop van aandelen  door privépersonen, niet holdings, een feit wordt vanaf 1 maart of 1 juli. Tarieven : 33% voor minder dan 1 jaar, 25% van 1 tot 5 jaar en 16% voor meer dan 5 jaar. De particuliere belegger moet dus van de beurs weg. VFB kan niet geloven dat de N-VA, de OpenVLD en de CD&V dit kunnen aanvaarden.

Nieuws

 • Speculatietaks krijgt vorm

  VFB vernam uit goede bron dat de meerwaardebelasting op verkoop van aandelen  door privépersonen, niet holdings, een feit wordt vanaf 1 maart of 1 juli. Tarieven : 33% voor minder dan 1 … more

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. Momenteel zitten we in de 'winterstop'. Dit om onaangename verplaatsingen te voorkomen. De Academie gaat terug van start in maart. U kan de geplande modules reeds raadplegen.

Lees verder