• Dag van de Tips 2014

  Verslag Dag van de Tips 2014 Ghelamco Arena te Gent

  1.350 aanwezigen!

  VFB Voorzitter Huybrechts waarschuwt tegen speculatiebelasting op aandelen

  Klik hier

  De powerpoint presentaties van de voordrachten zijn te raadplegen op de site vanaf donderdag 9 oktober. Dit onder Events / Presentaties vorige Events. U dient zich wel eerst aan te melden.VFB-Dag van de Tips in de pers (Koen Dejonckheere, beurstips banken, beurshuizen, beleggingsbladen en analisten) klik hier

   

   

   

   

   

   

   

 • VFB Voorzitter Paul Huybrechts: Pensioenen betaalbaar als 't God belieft

  Is de stelling dat onze pensioenen betaalbaar zijn, wel geloofwaardig? Extrapoleren de experten hun statistische reeksen uit het verleden correct naar de toekomst? Of rekenen ze in hun prognoses op een 'deus ex machina', op een onwaarschijnlijke en dus ongeloofwaardige verrassing? Er zal straks niets anders opzitten dan de ontbrekende reserves met enig geweld weg te halen bij burgers die wel reserves hebben opgebouwd. Aldus VFB-voorzitter Paul Huybrechts in een Trends column.

  Klik hier

   

 • Persbericht: Dringend verzoek aan nieuwe Minister van Financiën

  VFB richt een dringend verzoek aan het adres van de nieuwe Minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Het betreft een dringend verzoek voor de afschaffing van de roerende voorheffing op aandelensplitsingen. Een aandelensplitsing is geen ‘dividend’ en dus geen inkomen. De aandeelhouder wordt er in principe niet rijker van. De roerende voorheffing op aandelensplitsingen is als het ware een ‘willekeurige vermogensbelasting’ en zorgt voor veel onzekerheid.

  Voor de volledige tekst van het persbericht klik hier

Nieuws

 • Candriam: studie over de recente turbulente markten

  De laatste dagen waren we getuige van een abrupte verkoop van aandelen. Candriam somt de belangrijkste economische factoren op die aangevoerd worden om de recente zenuwachtigheid van de markten te … more

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in Modules: Cursus basis beleggen; Fundamentele analyse en Technische Analyse. In Zandhoven start op 24 november Module II, Inleiding Fundamentele Analyse.

We starten ook met twee nieuwe modules :  “Beleggingsfondsen” en “Fiscaliteit van uw beleggingen”.

Lees verder